d
Çalışmalardan elde edilen bulgular ışığında, çocuklarla felsefe yaklaşımının uygulandığı öğrencilerin yaratıcı düşünme, okuma ve sosyal ilişki becerilerinde anlamlı düzeyde farklılık gösterdiği görülür. Çocuklarla felsefe yaklaşımı: Sorgulama (Soruyu araştırma, sorgulama sürecindeki sorunları keşfetme, nasıl inceleyeceğini, soracağını, betimleyeceğini öğrenme),muhakeme, bilgiyi organize etme, anlamlandırma, kavram yapılandırma(tanımlama, sınırlama, kavramsal bağlantılar ve çerçeveler oluşturma), akıl yürütme (mantık, argümantasyon , tümevarım ve tümdengelim akıl yürütme/eleştirel düşünme),anlam çıkarma ve anlamlar arası ilişki kurma, problem çözme ve çevirme becerilerinin(yorumlama, anlama, anlamlar arasında ilişki kurma) gelişmesine katkı sağlamaktadır. Çocuklarla felsefe yaklaşımının etkili olduğu diğer bir alan sosyal beceri ,dil ve iletişim becerileridir. Çocuklarla felsefe dersleri alan çocukların düşünme, dinleme, dil becerileri ve kendine güven alanlarında daha iyi performans gösterdiği görülmüştür
Okuma
Okuma alışkanlığını geliştirmek için her yaş grubuna özel planlamalar yapıyoruz. Öğrencilerimize, ilgilerine uygun kitaplarla düzenli okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz.
Seçkin
Kitaplarımızı, çocuklarımızın istekleri doğrultusunda özenle seçiyoruz. Her bir kitap onların ilgisini çekecek şekilde inceleniyor ve en uygun okuma materyali olarak sunuyoruz.
Yazma
Yazma becerilerini geliştirmek için özgür bir alan sunuyoruz. Çeşitli etkinliklerle öğrencilerimiz, kendilerini ifade etmenin keyfini ve üretmenin özgürlüğünü keşfediyor.
Üretim
Üretkenliği teşvik eden bir öğrenme ortamı sağlıyoruz. Öğrencilerimizin hayal gücünü destekleyen yazma etkinlikleriyle, öğrenme sürecine aktif katılım sağlıyoruz.